Oxygen září úspěchy i spokojeností trenérky. Má k tomu více důvodů než jen medaile

Oxygen září úspěchy i spokojeností trenérky.  Má k tomu více důvodů než jen medaile

Příbram/Karlovy Vary – 23. – 25. května bojovala děvčata z Oxygenu na Mistrovství Evropy ve sportovním aerobicu a fitness. Oxygenu se podařilo nominovat hned čtyři týmy. Mezi nimi i kadetky, pro něž se jednalo o první účast na mezinárodních závodech a spíše o získávání zkušeností.

Karlovy Vary splnily všechna očekávání. Seniorky přivezly bronz, juniorky získaly druhé a čtvrté místo a kadetky opravdu zazářily. Po prvním kole skončily na druhém místě, a když se podařilo v druhém kole postoupit na místo první, nevyhnula se děvčata, rodiče ani trenérky slzám dojetí.

Za vítězstvím však stojí nepředstavitelná celoroční dřina. Tréninky probíhají  4–5 týdně, uprostřed závodní sezóny se piluje i o víkendech. Jejich denním chlebem je taneční, baletní, gymnastická i atletická příprava. Volno je pouze v červenci, aby se hned v srpnu na soustředění zapracovalo na kondici, posledních úpravách choreografie a koncem září se mohly týmy předvést v nejlepší formě na mistrovství republiky a světa.

„Naším největším soupeřem jsou Rusky, první pozice jsou technicky nabité, abychom zvítězili, je třeba vložit do sestavy efektní originalitu, “ říká zkušená trenérka Lenka Chlebnová, která však díky úrazu byla v letošní sezóně pouhým divákem. Na kvalitě přípravy, jak dokazují získané úspěchy, však její absence neubrala. Vychovala si totiž nástupkyně, na které je právem hrdá – své dcery.  Na tuto roli je připravovala už od dětství, zvládají ji výborně a s chutí.

„Děvčata musí uběhnout jako sprinteři, zvládnout prvky jako gymnastky a to vše s lehkostí skloubit do taneční show. Zvládly to i beze mne pod vedením mých dcer Lucie a Daniely,“ těší se nejen z povedené sezóny Lenka Chlebnová.

Oxygen září úspěchy i spokojeností trenérky.  Má k tomu více důvodů než jen medaile
Oxygen zářil na ME v Holandsku

Oxygen zářil na ME v Holandsku

O úspěších příbramského Oxygenu na ME v Holandsku jsme si povídali s Lucií

Oxygen patří dětem!

Oxygen patří dětem!

Od 8. září je spuštěn bohatý program pro naše nejmenší. Ostatní informace Těšit se

Oxygen veze z Martiniku tři sady medailí

Oxygen veze z Martiniku tři sady medailí

Z prosluněného Martiniku míří do Příbrami hned tři sady medailí z mistrovství světa